6 meest populaire loterijen in Nederland met de grootste jackpot!

Image1 - Nederlandse Loterij

Gokken kan je op meerdere manieren doen. Wedden op sportwedstrijden, naar een casino gaan, maar meedoen in een loterij kan ook. Dit is ook een van de meest populaire manieren om toch uw geluk is uit te proberen. Bijna iedereen doet wel aan een loterij mee! Wij geven hier een overzicht van de meest populaire loterijen.

1. De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij

Bijna iedereen doet mee aan de postcode loterij. Met een winkans die vaak tussen de 1 op 7 miljoen ligt, is de kans niet erg groot dat u de jackpot wint. Toch is het zonde om niet mee te doen. Want wat als de winnende postcode nou net op uw straat valt en u niet meedoen? Straks staan al uw buren buiten te feest te vieren terwijl u helemaal niks krijgt. Dit is dan ook wel de voornaamste reden dat mensen meedoen met de postcode loterij.

2. De Lotto

De Lotto

De Lotto heeft bijna evenveel winkans als de Postcode Loterij, vaak ongeveer 1 op de 6.6 miljoen. Je mag met deze loterij je eigen nummers samenstellen. Daarnaast is het leuke dat als je al 2 getallen goed hebt je al weer een gratis lot krijgt. De trekking gebeurt iedere zaterdag en de jackpot valt vaak. In 2012 zelfs 40 keer!

3. De Vrienden Loterij

De Vrienden Loterij

De Vrienden Loterij heeft een winkans van 1 op 4 miljoen. Met deze loterij maak je veel meer kans op de kleinere bedragen tussen de 100.000 en 25.000, maar ook op de prijzen zoals auto’s of vakanties. Soms doet de vriendenloterij aan een gratis lot verspreid actie, die heeft u misschien al wel eens in de bus gehad. Ze sturen door heel Nederland een aantal gratis loten voor mensen om een eerste keer te kunnen meedoen.

4. Het Miljoenenspel

Miljoen spel

Ook bij het Miljoenenspel heb je een winskans van 1 op de 4 miljoen. Je hebt ook bij deze loterij een veel grotere kans op kleinere bedragen. Ook is het makkelijk om bij deze loterij een gratis lot te krijgen. Als je automatisch meespeelt krijg je bijvoorbeeld 4 loten gratis erbij. Ook interresant om te weten is dat de prijs belastingvrij is!

5. De Staatsloterij

staatsloterji

Een van de meest bekende loterijen met de grote oranje vis. De Staatsloterij heeft een winkans van 1 op de 1.8 miljoen. Niet slecht dus. Er vallen maandelijks een grote hoeveelheid prijzen, en ook deze prijzen zijn allemaal belastingvrij! Naast de maandelijkse trekking heeft de Staatsloterij ook een aantal speciale trekkingen zoals de Oudejaarstrekking of de Oranjetrekking.

6. De BankGiroLoterij

bankgiroloterji

De winkansen van de BankGiroLoterij zijn niet bekend. Wel moet je weten dat deze loterij meer bedoeld is om een bijdrage te leveren aan de cultuur van Nederland. Veel van het ingezette geld gaat daar naar toe en naar allemaal andere goede doelen. Je mag je eigen nummer niet kiezen bij deze loterij, je lotnummer wordt bepaald door je rekeningnummer.

Image2 - Lottery Logos

Iedere loterij heeft zijn voor en nadelen. Ook zijn de winkansen en de jackpot iedere keer weer anders, afhankelijk van of de jackpot nou wel of niet valt tijdens de huidige trekking. Voor een duidelijk overzicht van al deze loterijen ga naar loten.nl.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)