Een dertienjarige jongen verliest €90.000 euro van zijn vader

Een jongen die in Engeland woont raakte een tijdje geleden erg geïnteresseerd in online gokken. Dit kwam omdat hij advertenties had gezien van online gokwebsites tijdens een voetbal wedstrijd op de televisie. De jonge tiener heeft in totaal maar liefst €90.000 euro vergokt. Dit gebeurde nadat verslaaft raakte aan gokken. Er was zelfs een week waarin hij €70.000 euro verloor. Hij was dus het slachtoffer van een gokverslaving.

Aantrekkelijk advertenties

Deze jongen is een van de 25000 kinderen met een leeftijd tussen de 11 en 16 in Engeland, die verslaafd zijn aan online gokken. Deze specifieke gokverslaafde begon met online gokken nadat hij met zijn vader naar het Wembley ging om een voetbalwedstrijd te zien. Tijdens deze wedstrijd viel hem de vele, grote advertenties op van de online bookmakers. Eenmaal thuis maakt de jongen een account aan op naam van zijn ouders bij een online bookmaker, waarbij hij de gestolen creditcard van zijn vader gebruikte.

Binnen enkele dagen was de jongen compleet verslaaft aan online gokken. Hij kreeg een enorm euforisch gevoel bij elke winst, maar de jongen verhoogde ook steeds de inzet. Hij verhoogde soms de inzet met bedragen als €4000 euro per keer,  en hij plaatste honderden inzetten per week. De jongen uit Lancashire, Engeland zei het volgende; ‘Ik had geen idee dat gokken zo verslavend kon zijn, zoals roken, drinken of het gebruiken van drugs. Het leek me leuk om te doen en ik dacht er ook wat geld mee te kunnen verdienen’. Echter vindt de jongen dat niet alle schuld bij hem ligt; ‘Het was gewoon veel te makkelijk. Ik hoefde alleen mijn vaders naam, adres, geboortedatum en creditcard gegevens in te vullen. Waarna ik via een pop-up moest bevestigen dat ik 18 was, ik klikte op JA,  en toen was het eigenlijk al te laat. Het kostte me letterlijk maar een paar seconden om mezelf te registreren en te beginnen met gokken’.

Football Betting

Een grote terugval in zijn gokverslaving

Zijn grote verliezen werden pas na zes maanden ontdekt door zijn ouders nadat men een telefoontje ontving van de bank. Men had vraagtekens achter de plotselinge transacties en het geld dat miste van het account. Rond deze tijd had de jongen al een totaal verlies van €20.000 euro. Hij werd geconfronteerd door zijn ouders en biechtte alles meteen op. Nadat de jongen therapie had gehad gingen zijn ouders er van uit dat hij zijn lesje wel had geleerd. Echter enkele maanden later had hij een terugval en had hij met het gebruik van dezelfde kaart gegevens binnen een week een schuld opgebouwd van totaal €70.000 euro.

Zijn ouders hebben aangegeven hem niet meer te vertrouwen. Ze zitten tot de ellebogen in de schuld, en hebben meerdere leningen om het hoofd boven water te kunnen houden. De jongen laat openlijk aan zijn ouders weten: ‘Het spijt mij zo erg, ik heb het gevoel dat ik alles kapot heb gemaakt waardoor onze levens nooit meer hetzelfde zullen zijn’. De jongen en zijn ouders willen graag hun verhaal delen met anderen, in de hoop dat dit andere gezinnen dit leed gespaard kan blijven.

Wil je weten wat de meest voorkomende symptomen zijn van een gokverslaving? En wil je weten hoe hij kunt voorkomen dat jij of iemand anders verslaafd raakt aan online gokken? Lees het hier.

Hieronder vindt je een korte omschrijving van wat een gokverslaving is, zodat jij dit kunt herkennen en verhelpen.

Met een gokverslaving bedoel je dat iemand zijn gokgedrag niet meer onder controle heeft.Hij speelt veel te veel en verliest te veel geld aan gokken. Zijn eigen leven maar ook het leven van anderen worden hierdoor negatief beïnvloed. Hij verkeert in grote financiële, maatschappelijke en psychische problemen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)