Lotto.nl – Hoe koop je lotto-formulieren via je mobiele telefoon

Lotto NL

Dankzij de zogenaamde ‘Smartphones’ kun je je mobiel tegenwoordig gebruiken voor meer dan bellen en SMS-en alleen. Zo kan de mobiele telefoon ook als digitale portemonnee functioneren of kun je rechtstreeks via het internet spullen of diensten bestellen. Zoals een lotto formulier.

Met de techniek van tegenwoordig is alles mogelijk. Dat realiseren ze zich ook bij de Lotto. Om het spelen nog eenvoudiger te maken, en om de verkoop van lottoformulieren verder te stimuleren, heeft de Lotto, daarom, de mobiele techniek omarmt.

Mobiel betalen

Lotto NL- Mobile

Lottoformulieren kunnen worden gekocht bij honderden verschillende verkooppunten verspreidt over het land.

Tegenwoordig beschikt elk verkooppunt wel over een pinautomaat die je in staat stelt om te betalen met je pinpas. Deze methode wordt echter door veel mensen omslachtig gevonden. Behalve je betaalpas moet je ook je pincode hebben. En de verwerking van de transactie, hoe kort die ook mag zijn, neemt relatief veel tijd in beslag. Leveranciers van mobiele- en betalingstechnieken werken daarom samen aan een verbetering van de techniek. De laatste ontwikkeling is het zogenaamde ‘near-field’ betalen.

De verkoper toetst daarbij het bedrag in op de kassa waarna de koper z’n mobiele telefoon tegen een zender, of in de buurt er van, houdt waarna er automatisch een signaal wordt verzonden naar de bankrekening van de koper. Die ontvangt onmiddellijk een bericht van de transactie op de mobiele telefoon. Deze transactie is daarmee sneller dan een betaling per pinpas, veiliger omdat er geen contant geld nodig is en informatiever omdat de koper altijd weet wat het saldo is op z’n rekening of welke transactie er heeft plaatsgevonden.

Lotto NL- Mobile

De techniek is al een aantal jaren in ontwikkeling maar inmiddels zijn een aantal winkels in Nederland uitgerust om transacties op deze manier te verwerken. Daarbij gaat het met name om verkooppunten waar men, onder meer, ook terecht kan voor lottoformulieren. Het wachten is nu nog op de banken die hun systemen geschikt moeten maken om transacties op deze manier te verwerken.

Online spelen

Lotto NL

Near-field communicatie is nog altijd in een test-fase maar smartphone gebruikers die liever per mobiele telefoon spelen dan een formuliertje invullen, kunnen nu ook rechtstreeks via het internet spelen. Op de websites lotto.nl, toto.nl, luckyday.nl en de eurojackpot.nl kunnen liefhebbers van mobiel gokken zich helemaal uitleven. Bij de ontwikkeling van deze websites is specifiek aandacht gegeven aan tablet- en mobiele techniek. De websites passen zich daarom aan qua formaat zodat ze goed zichtbaar zijn op het scherm van je toestel.

De websites zijn ook (inter-)actiever wat het spelen via een mobiele telefoon nog leuker maakt dan de spanning van het afwachten na het invullen van het lotto-formulier. Spelers die via de mobiele telefoon spelen kunnen de lotto-balletjes zelf schudden voordat de selectie plaatsvindt. Dat maakt het spelen via de mobiel leuker, maar zeker niet eenvoudiger; uiteindelijk is het nog altijd een kwestie van geluk om de juiste combinatie te voorspellen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)