Britse gamingbedrijven onder vuur als gokcommissie VIP-praktijken onderzoekt

Britse gamingbedrijven onder vuur als gokcommissie onderzoekt VIP-praktijken

De Gambling Commission van het Verenigd Koninkrijk overweegt of zij ‘VIP’-programma’s moet verbieden nadat een rapport aangeeft dat Britse gamingbedrijven beloningen kunnen gebruiken om klanten te verleiden die zeer waarschijnlijk verslaafd raken.

Victoria Square House, waar de Gokcommissie van het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. De Commissie overweegt een verbod op VIP-programma’s nadat een rapport mogelijke exploitatie van een klein percentage van haar klanten heeft vastgesteld.

De Britse krant The Guardian publiceerde donderdag een artikel waarin met behulp van gegevens van de Commissie werd onthuld in hoeverre bedrijven afhankelijk zijn van VIP’s, een afkorting voor Very Important People of klanten. Dit zijn personen die aanzienlijke bedragen inzetten, en bedrijven kunnen geschenken zoals gratis weddenschappen of andere aansporingen overdragen om ze op de hoogte te houden.

Britse gamingbedrijven onder vuur vanwege wanpraktijken

Eén gokinstelling ontving 83 procent van haar stortingen van slechts twee procent van haar klanten. Een ander kreeg 58 procent van zijn deposito’s van slechts vijf procent van zijn klanten, terwijl een ander 48 procent van zijn deposito’s van drie procent van zijn spelers ontving.

Een woordvoerder van de Commissie vertelde The Guardian dat de toezichthoudende instantie bereid was om een ​​hard standpunt in te nemen om consumenten te beschermen.

“Operators moeten hun interactie met VIP’s verbeteren, en we hebben de industrie uitgedaagd om sneller vooruitgang te boeken bij het verbeteren van de manier waarop ze hun klanten beheren”, aldus de woordvoerder van de Commissie. “We hebben ook krachtige actie ondernomen tegen exploitanten die de consument niet beschermen, en we zullen nog moeilijker zijn als het gedrag niet verandert.”

In oktober werd gemeld dat Ladbrokes een overeenkomst bereikte nadat een van zijn VIP’s geld van zijn klanten en zakenpartner had gestolen. Ladbrokes betaalde bijna £ 1 miljoen ($ 1,3 miljoen) aan de slachtoffers van Tony Parente, mede-eigenaar van een onroerendgoedbedrijf, in ruil voor hun instemming om de zaak niet aan de Commissie te melden.

De Commissie is van mening dat de gamingbedrijven ongeveer 47.000 VIP-klanten hebben. Daarvan wordt acht procent, of ongeveer 3.760, beschouwd als een gokprobleem.

Nieuwe gamingrekening een mogelijkheid

Het rapport roept wetgevers in de vijver op om veranderingen aan te dringen. Dat kan een herziening van de 15-jarige gokwet zijn, de wetgeving die heeft geleid tot de oprichting van de Commissie.

Hoe eerder, hoe beter, en hervorming wordt door verschillende partijen ondersteund, ‘tweette MP Carolyn Harris, lid van de PvdA in het Lagerhuis. “Alle officieren van @GRHAPPG (Parlementaire groep gokgerelateerde schade All-Party) – MP @ronniecowan (Scottish National Party) en @MPIainDS (Iain Duncan Smith, een conservatieve MP) en ikzelf zijn scherp bewust van dit probleem en klaar om te maken zeker dat we een passende gokwet krijgen. “

Een woordvoerster van de Britse handelsgroep Betting and Gaming Council vertelde The Guardian dat de industrie zich realiseert dat het zijn praktijken moet aanpassen en binnenkort een gedragscode zal publiceren om ervoor te zorgen dat de belangen van de klant op de eerste plaats komen.

Hoe eerder hoe beter en hervorming heeft steun van verschillende partijen. Alle officieren van @GRHAPPG – @ronniecowan en @MPIainDS en ikzelf zijn ons terdege bewust van dit probleem en klaar om ervoor te zorgen dat we geschikt zijn voor de gokwet. https://twitter.com/ByRobDavies/status/1212797843657953287…

Er wordt druk opgebouwd voor een nieuwe gokwet die, naar alle waarschijnlijkheid, het landschap veel moeilijker zou maken dan die sinds de regering van Blair in 2005 de gokwet heeft geliberaliseerd.

Commissie roept op tot betere klantinteractie

Donderdag plaatste de Gokcommissie een video op haar site met informatie over hoe gokbedrijven nu moeten omgaan met klanten die mogelijk het risico lopen gokkers te worden.

Daarin schetst de Commissie dat gamingbedrijven verder moeten kijken dan alleen hoeveel geld en tijd een persoon aan gaming besteedt. De verordening is van toepassing op alle exploitanten, inclusief online casino’s, speelhallen, sportboeken en bingosalons.

“Exploitanten moeten hun activiteiten afstemmen op hun omstandigheden, maar naleving is niet optioneel”, aldus de verteller van de Commissie in de video.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)