De gokzuilen hebben hun handen vol aan de KSA

Vorig jaar deed de KSA al meerdere invallen bij verschillende gokzuilen door geheel Nederland. Meerdere steden boden namelijk ( veelal ongewild) onderdak aan deze gokzuilen die vaak zijn verbonden aan zware criminaliteit. De inkomsten van deze gokzulen waren natuurlijk zwart wat niemand behalve de criminelen zelf ten goede komt.

De afgelopen weken zijn er meer invallen geweest in twee steden waarbij de politie en de KSA samen hun krachten hebben gebundeld. Op deze manier laten ze zien dat de overheid klaar is met deze illegale gokzuilen. De onderwereld heeft veel baat bij deze manier van geld witwassen, dus hoe veel deze invallen daadwerkelijk afschikken valt nog te zien.


200 politieagenten en de KSA tegen de onderwereld

Met name in de Randstad werden de afgelopen weken veel gokzuilen ontmanteld en er werden vooral politieagenten gebruikt uit Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Meer dan 100 gokzuilen werden binnen gevallen waarbij meerdere aanhoudingen werden verricht. De uitbaters van deze gokzuilen hadden in totaal meer dan 1 miljoen euro op buitenlandse staan.

Er zijn op dit moment vier hoofdverdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor een uitgebreid netwerk door ons gehele land, De omzet voor een gokzuil kan oplopen tot wel 182 duizend euro per jaar, de totale omzet van dit netwerk is dus gigantisch.

Turkse invloeden

Het viel al snel op hoeveel van deze gokzuilen beheerd worden door Turkse thee of koffie huizen. Veel van de illegale gokzuilen zijn gehuisvest in deze van oorsprong Turkse ontmoetingsplekken, maar cafetaria´s en barretjes zijn ook een geliefde plek. Er kan contant geld worden gestort met een speciale computer waarna het geld via een app kan worden gebruikt om mee te gokken op bijvoorbeeld voetbal wedstrijden.

De gevaren voor de maatschappij

Illegale activiteiten zorgen voor gevaarlijke siuaties voor de maatschappij zoals wietteelt en schietpartijen. Deze gokzuilen doen ook zeker niet aan het voorkomen van gokverslavingen, en dat is een grote reden dat gokzuilen relatief veel mensen in hun macht hebben.

Een aantal van deze horeca gelegenheden hielden zich ook bezig met andere illegale praktijken zoals prostitutie en hennepteelt en de daarbij behorende criminele activiteiten. Dit maakt het voor ons dus wel duidelijk waarom deze gokzuilen zo geliefd zijn onder de criminelen. Zo is een van de uitbaters van zo´n gokhal een lid van een beruchte Turkse mafia familie.

We zijn er dan ook zo goed als zeker van dat we vaker zullen horen van deze gokzuilen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)